Cosul dvs. este gol
Noua hrană complementară atât pentru câini, cât și pentru pisici, de ambele sexe, formulată și recomandată pentru pregatirea estrului și a reproducerii.
Ambalare: 60 comprimate de 1,5 g
Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.
Animale sănătoase îngrijite cu DOGOTEKA FERTI ADAPT 60 tablete, caini si pisici
Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la DOGOteka. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria farmacie diverse caini marca DOGOteka pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.
Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul DOGOTEKA FERTI ADAPT 60 tablete, caini si pisici este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!
Iubitorii de animale pot comanda produsul DOGOTEKA FERTI ADAPT 60 tablete, caini si pisici la orice oră din zi sau din noapte.
La petshop-ul din colț nu găsești DOGOTEKA FERTI ADAPT 60 tablete, caini si pisici?
PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria farmacie diverse caini de care ai nevoie oriunde în România.
Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.
Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți DOGOTEKA FERTI ADAPT 60 tablete, caini si pisici la prețul 251,26 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele DOGOteka pentru caini de la Pet Mart!
Ingrediente caracteristice la 1 tabletă de 1,5 g
- L – Arginina 612,5 mg
- L – Tartrat de carnitină 17,5 mg
- Taurină 3,6 mg
- Acid folic 5 mg
- Zinc 22,5 mg
- Seleniu 32,5 mcg
- Vitamina E 20,4 UI
- Vitamina A 287,5 UI
- Extract de turmeric 22,5 mg
- Scorţişoară pudră 11 mg
- Spirulina Alge 50 mg
- Proteine animale hidrolizate 110 mg
- Suc și pulpă de pepene liofilizat 10 mg
AMINOACIZI
Proteinele sunt substanțe care conțin C carbon (51-55%), O oxigen (21,5-23,5%), H hidrogen (6,5 – 7,3%), N azot (15,5 – 18%) și cantități mici de sulf (0,1 – 2,5%). și/sau P fosfor (0,1 până la 1,5%), unele pot conține și urme de Fe, Cu și Zn. Ele reprezintă constituenții esențiali ai tuturor celulelor. Pe lângă funcția plastică, ele expun catalitice (constituenții enzimelor), reglând reacțiile chimice care au loc în celulă. Din punct de vedere nutrițional, acestea contribuie într-o măsură mai mare, comparativ cu alte elemente nutritive, la modelarea organismului și la furnizarea materialului pentru producții (lapte, ouă, lână etc.). Prin urmare, animalele au nevoie de un aport adecvat de proteine prin alimentație; Din hidroliza proteinelor se obţin unităţile de bază ale proteinelor: aminoacizii. Aminoacizii cunoscuți sunt numeroși, dar cei care intră în compoziția proteinelor sunt practic 20. Moleculele proteice complexe prezente în țesuturi și lichide circulante, la plante și animale, sunt toate formate dintr-un număr foarte mare de unul sau diferiți aminoacizi. acizii si deci cei aproximativ 20 de aminoacizi existenti in natura, combinandu-se intre ei pot da nastere unui numar foarte mare de proteine, fiecare cu caracteristicile sale. Din cei 20 de aminoacizi care pot alcătui cele mai diverse proteine, aproximativ 13 (aminoacizi neesențiali sau biosinetizabili) pot fi sintetizați de organismul animal; celelalte 10-12 (esențiale sau abiosintetice) trebuie să le fie date deoarece nu pot fi sintetizate direct de organism.
L-CARNITINA component important pentru sanatatea animalelor; are rolul fundamental de a transporta acizii grași esențiali din citosolul celular în mitocondrii, în scopul degradării lor (beta-oxidare) și producerii în consecință de energie sub formă de molecule de ATP. Această energie este necesară pentru desfășurarea activităților zilnice normale. L-carnitina poate juca așadar și un rol important în motilitatea spermatozoizilor în raport cu rolul său în metabolismul energetic al acizilor grași, are și funcție de protecție a articulațiilor și intervine în funcțiile cardiace normale. În special, L-Carnitina poate exercita o acțiune de susținere a reproducerii masculine cu efecte benefice asupra spermatozoizilor în ceea ce privește numărul, concentrarea, mobilitatea și integritatea. Spermatozoizii, pentru a-și îndeplini funcțiile, necesită multă energie care este parțial furnizată de acizii grași cu lanț lung. Prin urmare, o disponibilitate scăzută a L-carnitinei poate fi un factor limitator în capacitatea spermatozoizilor de a genera energie.
L-ARGININA aminoacid precursor al oxidului nitric (NO), care este produs de toate țesuturile organismului și îndeplinește funcții fundamentale ale sistemului cardiovascular, al sistemului imunitar și al sistemului nervos. În special, arginina*1 este o sursă de oxid nitric utilă pentru procesul de capacitare (capacitatea de a fertiliza) și pentru reacția acrozomală (modificări ale capului spermatozoizilor care îi permit să pătrundă în ovul pentru a-l fertiliza) a spermatozoizilor. O suplimentare pe bază de L-arginină poate fi, prin urmare, utilă pentru susținerea reproducerii. Arginina ajută la menținerea mobilității excelente a spermatozoizilor care necesită prezența putrescinei, spermicidinei și sperminei, trei poliamide în producția cărora arginina joacă un rol esențial. Un studiu foarte interesant al lui Shafer et al (1997)*2 a arătat că arginina îmbunătățește, de asemenea, morfologia spermatozoizilor, raportând că procentul de spermatozoizi normali din punct de vedere morfologic și motilitatea progresivă sunt direct legate. Chiar și la câinii normal-fertili cu spermiograma normală, arginina poate avea beneficii în creșterea motilității spermatozoizilor. Această constatare poate fi utilă, de exemplu, la subiecții ale căror ejaculate sunt destinate conservării prin refrigerare sau congelare.
TAURINA se găsește ca substanță liberă în țesuturile animale. Carnea, carnea de pasăre, peștele și crustaceele sunt deosebit de bogate; în timp ce este complet absent în lumea plantelor. La majoritatea mamiferelor pot fi sintetizate din metionină și cisteină, dar nu și la pisici; mai mult, deoarece are un necesar mult mai mare decat celelalte animale, este foarte sensibil la lipsa acestuia in alimentatie. Pentru aceasta, mai ales pisicile, trebuie hrănite cu diete bogate în taurină. În special, pentru funcția de reproducere, o cercetare a Universității Cornell a arătat că șoarecii de laborator hrăniți cu o dietă fără taurină au o probabilitate mare de a fi sterili, deoarece spermatozoizii lor prezintă modificări importante, în special la nivelul cozii. Aceste modificări au dispărut după administrarea de taurină în dietă.
MICROELEMENTE
Microelementele sunt esențiale pentru hrănirea animalelor; Aspect important este că nu pot fi sintetizate (spre deosebire de alți nutrienți) de la animal și de aceea trebuie să fie prezenți în rație în cantități suficiente pentru a satisface nevoile. Mineralele joacă un rol major în controlul metabolismului animal ca constituenți ai grupului prosteic de numeroase enzime. Mai mult, unii dintre ei îndeplinesc funcții de activatori enzimatici și intră în geneza hormonilor și vitaminelor.
SELENIUL este un mineral cu actiune antioxidanta. Această acțiune se datorează faptului că intră în constituția glutation-peroxidazei, enzimă care catalizează reacția de reducere a glutationului, un puternic antioxidant endogen. Deficitul de seleniu poate fi concomitent cu cel al vitaminei E, o altă moleculă cu acțiune antioxidantă.
ZINCUL este un mineral; distribuite în principal în fire de păr, pene, oase și dinți. Se absoarbe (nu tot ceea ce conține rația) în tractul intestinal și cantități mari de calciu inhibă utilizarea acestuia. Participă la activitatea anhidrazei carbonice, implicată în schimburile gazoase între țesuturi; participă la mecanismul responsabil de calcificarea osoasă, este implicat în activitățile fosfatazelor, amilazei pancreatice și sintezei insulinei. Zincul este deci esential pentru crestere, pentru cheratinizarea pielii si a parului, pentru osteogeneza si condrogeneza si pentru functionalitatea normala a testiculelor si a tubilor seminiferi. Spermatozoizii conțin niveluri ridicate de zinc, care este necesar pentru sinteza membranei și a cozii spermatozoizilor. Prin urmare, un aport alimentar insuficient al acestui mineral ar putea afecta maturarea normală a spermatozoizilor cu o posibilă insuficiență a forței și a motilității. În plus, nivelul de testosteron poate fi afectat și de o deficiență de zinc, deoarece acest mineral este implicat și în sinteza acestor hormoni. Zincul are un rol fundamental în reglarea hormonilor din sistemul reproducător feminin. De fapt, este esențial pentru sinteza estrogenilor și a progesteronului.
VITAMINE
Vitaminele sunt bioregulatori de mare importanță deoarece prezidează, împreună cu hormonii, să desfășoare toate procesele fiziologice atât direct, cât și indirect prin mecanisme enzimatice. Pe baza solubilității, ele sunt clasificate ca solubile în grăsimi, care se dizolvă în grăsimi și în solvenți apolari; si solubile in apa (nu se acumuleaza in organism, deci este esential sa le introduci zilnic prin alimentatie) care se dizolva in apa si in solventi polari. Toate vitaminele sunt responsabile pentru sarcini specifice și, deficiența lor, poate provoca disfuncționalitate.
VITAMINA A (retinol) Vitamina liposolubila care joaca un rol foarte important in vedere, cresterea oaselor si mentinerea functiilor normale ale sistemului imunitar. Vitamina A este răspândită mai ales în alimentele de origine animală, cum ar fi ficatul, splina, laptele și derivatele și ouăle, dar este prezentă și în pește și surse vegetale. Vitamina A intervine, de asemenea, în protecția epiteliului și este importantă pentru vedere, deoarece este parte integrantă a rodopsinei retinei. O altă funcție îndeplinită de această vitamină este cea epitelial-protectoare; activitate utilă în special în țesuturile secretoare de mucus ale sistemului digestiv, respirator și urogenital. Dar, mai presus de toate, vitamina A exercită o influență semnificativă asupra reproducerii.
VITAMINA E Vitamina E (liposolubila) numita si alfa-tocoferol (din greaca: aduceti copii) numita si vitamina fertilitatii. Funcția sa este antioxidantă, adică are un efect de captator împotriva radicalilor liberi și a diferitelor metale grele precum plumbul și mercurul. Este foarte frecventă în lumea plantelor, în special în germenii cerealelor și uleiurilor aferente și în părțile verzi ale tuturor plantelor. În țesuturile animale, vitamina E este conținută în doze mici; cu excepţia placentei şi a hipofizei care sunt deosebit de bogate. Îndeplinește funcții importante pe sfera reproductivă, atât masculină, cât și feminină. Acest efect nu este direct expresia unui mecanism biologic realizat de vitamina (a cărei sarcină fundamentală, în celula animală vie, este antioxidantul fiziologic „prin excelență”, care protejează vitamina A și acizii grași saturați și nesaturați de fenomene auto- oxidare); pare mai degrabă că desfășoară o acțiune preventivă împotriva avortului precoce și o acțiune împotriva unor forme de sterilitate. Această vitamină participă, de asemenea, la procesele de sinteză și metabolice; este dotat cu proprietăți surfactante și este indispensabil pentru geneza multor enzime și coenzime, pentru sinteza acidului ascorbic și a acizilor nucleici. De asemenea, este capabil să crească toleranța organismului la substanțele toxice. Eventualele simptome ale deficienței sunt resimțite pe sfera genitală și se pot datora și lipsei de seleniu sau prezenței unor cantități mari de grăsime, mai ales dacă sunt râncede.
ACID FOLIC Acidul folic participă la sinteza unor aminoacizi, cum ar fi metionina/homocisteina și acidul glutamic, contribuie la hematopoieza normală sau la procesul normal de formare a celulelor sanguine.
Acidul folic este, de asemenea, foarte important pentru buna funcționare a sistemului nervos.
INGREDIENTE VEGETALE
În trecut, toate ierburile și plantele (arbori sau arbuști anuali sau pereni) folosite în „atelierele” farmaciilor erau numite „oficiale”. Astăzi ierburile și plantele medicinale sunt cele folosite pentru a păstra bunăstarea oamenilor și a animalelor; pot fi folosite ca atare in bucatarie, ca condimente; în prepararea ceaiurilor din plante, sau a lucra cu proceduri specifice pentru producerea de suplimente alimentare, veterinare, cosmetice și alte produse. Pentru fiecare plantă oficială, partea folosită (frunze, flori, semințe, scoarță, rădăcini etc.) se numește „drog”. Medicamentul conține fitocomplexul, adică setul de ingrediente active care caracterizează proprietățile plantei, care nu pot fi reproduse prin sinteză chimică. Lucrarea sinergică a ingredientelor active ale fitocomplexului asigură plantei o serie de acțiuni contemporane.
ALGA SPIRULINA foarte bogata in vitamine, minerale si proteine, cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante. Cunoscută științific sub numele de Arthrospira, trăiește în principal în apele dulci subtropicale. Are o culoare albastru-verde și forma tipică spirală i-a dat numele. Considerat unul dintre cele mai complete alimente de pe planetă, conține toți aminoacizii esențiali, este compus din 60% proteine și are o concentrație mare de beta-caroten, vitamina B12, fier și minerale pe lângă acidul gras esențial rar GLA. (acid gamma-linolenic). Prin urmare, are un conținut unic de fitonutrienți; acești fitonutrienți pot îndeplini o funcție benefică la nivelul sistemului imunitar datorită bogăției de antioxidanți, favorizează sănătatea celulară și, datorită clorofilei conținute, favorizează o acțiune de detoxifiere. Algele spirulina sunt cunoscute pentru funcția sa chelatoare (care „reține” metalele grele și favorizează eliminarea acestora fără ca acestea să aibă funcțiile lor nocive).
TURMERIC Curcuma longa, numit și șofran indian. Din rizomul său se obțin principiile active precum curcuminoidele, dintre care, cea mai activă este reprezentată de curcumină. Prezența mineralelor și vitaminelor din turmeric îl fac un antioxidant puternic, luptă împotriva radicalilor liberi.
SCORȚISOARĂ Scorțișoara a avut o gamă largă de utilizări încă din cele mai vechi timpuri și era considerată un condiment foarte valoros. Mirosul și aroma tipice scorțișoarei sunt caracteristice datorită unei aldehide conținute în uleiul esențial care poate fi obținut din macerarea scoarței de Cinnamomum. Cel mai valoros condiment se obține din Cinnamomum zeylanicum, dar un alt tip cunoscut și răspândit este scorțișoara de Cinnamomum cassia. În multe cazuri, condimentul din comerț este de ultimul tip sau un amestec de diferite calități. Uleiul esențial de scorțișoară conține aproximativ 70% aldehidă cinamică (cinamaldehidă). În ultimii ani, funcțiile cinamaldehidei au fost studiate mai în profunzime, mai ales în raport cu sfera reproducerii. Scorțișoara este considerată în cele din urmă un puternic antioxidant natural, stimulează circulația sângelui și contribuie la menținerea nivelului normal de colesterol din sânge.
PEPENE Pepenele galben (Cucumis melo L.) este o plantă aparținând familiei Cucurbitaceae. Originea sa este contestată, dar literatura indică sudul și estul Africii. Cu toate acestea, astăzi se găsește și se cultivă în toată lumea. Această plantă folosește fructul suculent cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și de sănătate. Fructele variază ca mărime, formă și coajă și sunt bogate în flavonoide, alcaloizi, terpene și vitamina E. Pulpei fructelor i-au fost atribuite diverse proprietăți de sănătate, inclusiv acțiunea antioxidantă și acțiunea de drenare a fluidelor corporale și de protecție a funcțiilor renale. Aceste acțiuni sunt strâns legate de prezența vitaminei E și de concentrația mare de SOD (superoxid dismutază), enzimă aparținând clasei oxidoreductazelor capabile să neutralizeze anionul superoxid cu acțiune antioxidantă consecutivă.
Instructiuni de folosire: Se administrează numărul de comprimate împreună cu rația zilnică de hrană sau direct în gura animalului. Înainte de a utiliza produsul, consultați medicul veterinar.
Tablete de 1,5 g
- câini și pisici de la 0 – 5 kg 1/4 comprimat pe zi
- câini și pisici de la 5 – 15 kg 1/2 comprimat pe zi
- câini de la 15 – 35 kg 3/4 comprimat pe zi
- câini peste 35 kg 1 comprimat pe zi
Perioada de utilizare recomandată:
Femeie – din ultima etapă de gestație până se confirmă următoarea gestație
Masculi – în perioadele de activitate reproductivă
Rețetă necesară | Nu |
---|---|
Cod intern produs | PH-DTK-04 |
Producător | DOGOteka |
Vârstă | Adult |
Talie | Foarte Mică, Mică, Medie, Mare, Foarte Mare |
Prezentare | Comprimate |
Nu exista comentarii
Valoare comandă |
Cost livrare |
< 179 lei |
15.99 lei |
≥ 179 lei |
GRATUIT * |
* Pentru comenzile cu livrare în România, valoarea finală a comenzii trebuie să fie mai mare sau egală cu 179 lei după aplicarea tuturor discounturilor pentru a beneficia de transportul gratuit. Pentru comenzile cu livrare în țările Uniunii Europene se vor aplica taxele de curierat aferente indiferent de valoarea comenzii.
* Pentru comenzile de peste 1000 lei plasate pe site-ul nostru, plata poate fi efectuată exclusiv cu cardul. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Luni - Vineri: 900 - 1700
2 - 4 zile lucrătoare de la data procesarii comenzii
Livrările sunt efectuate exclusiv prin curierat rapid in sistem Door-to-Door
---
În momentul procesării comenzii vei primi un e-mail cu subiectul "Am expediat comanda...". De asemenea, accesând contul dumneavoastră veți observa statusul "Complet" al comenzii.
Comenzile sunt preluate și procesate în cel mai scurt timp posibil, fără a se depăși o zi lucrătoare de la primirea comenzii în cazul unora dintre produse sau o perioadă superioară de timp în cazul altora, dar fără a se depăși 10 zile lucrătoare.
În funcție de disponibilitatea furnizorilor pentru produsele comandate, comenzile preluate până în ora 13:00 încep a fi expediate cu următoarea zi lucrătoare, iar cele plasate după ora 13:00 încep a fi expediate la o distanță de 2 zile lucrătoare.
PetMart Online face tot posibilul în vederea livrării produselor comandate în termenele menționate în site, însă în anumite perioade ale anului, aceste termene pot fi decalate, dar nu mai mult de 30 zile conform legislației în vigoare.